Megvan a reális lehetősége annak, hogy a magyar politika következő tizenöt-húsz évét ne a duális erőtér határozza meg, amely állandó értékvitákkal, megosztó, kicsinyes és fölösleges társadalmi következményeket generál. Ehelyett huzamosan létrejön egy nagy kormányzó párt, egy centrális politikai erőtér, amely képes lesz arra, hogy a nemzeti ügyeket megfogalmazza - és ezt nem állandó vitában teszi, hanem a maga természetességével képviseli.

Orbán Viktor - Kötcse,

2010. február

Nekünk, magyaroknak, tisztelt Pilisszentkeresztiek, meg kell békülnünk azzal a gondolattal, hogy senki sem bújhat ki a bőréből, a vér az vér. És ha megnézik, hogy Magyarországon a nagy dolgok hogyan születtek meg, nem fognak találni egyetlen dolgot sem, amire ma büszkék vagyunk, amelyek ne a legádázabb vitákból születtek volna meg. (...) Ez jól mutatja, tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy a legragyogóbb korszakokban, amikor a legjobban mentek a dolgok, és a leginkább büszkék lehettünk a nemzeti teljesítményre, bizony, a nagy dolgok akkor is vitában születtek meg.

Orbán Viktor - Pilisszentkereszt,

2012. október 2.

 

 

Orbán - Fico - Pilis.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://limoncs.blog.hu/api/trackback/id/tr844817461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása