A Hoffmann Rózsa által lelkesen támogatott iskolaköpeny újbóli bevezetésének ötlete megmozgatja a kádárizmusban felcseperedett ember fantáziáját, s a gulyáskommunizmus iránti nosztalgikus érzések e szó hallatán: iskolaköpeny, - akaratlanul is gejzírként törnek a felszínre.

Bár Rózsa asszony egy tegnapi interjúban határozottan cáfolta, hogy a rendszerváltás előtti korszak felé szeretné fordítani a közoktatás szekérrúdját, én az eddig tapasztaltakból úgy látom, a konok tagadás ellenére se lehetünk biztosak ebben. Elvégre nem zörög a haraszt, ugyebár...

De hadd kérdezzem meg, polgártársak: miért is érnénk be ennyivel?

Miért ne mehetnénk a dolgok elébe, és miért ne tegyünk mi javaslatokat, hogyan csempésszük vissza a 80-as évek mindennapjainak motívumait a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe?

Az iskolaköpeny kezdetnek megteszi, de hiba volna beérni ennyivel.

- Az iskolaköpeny kötelezővé tételén túl követeljük az őrsi foglalkozások újbóli bevezetését is. Őrsök helyett a gyerekek ettől kezdve Iskolai Polgári Köröket alakíthatnának, melynek vezetőjét az őrs tagjai közül a Miniszterelnök javaslatára a Fidesz által kinevezett iskolaigazgató jelöli ki minden osztályból. Az iskolaköpeny és a polgári körös nyakkendő a hozzá tartozó síppal együtt jutányos áron legyen beszerezhető a Lajos Pajtás Ipari és Kereskedelmi Bt. üzleteiben.

- Az erkölcstan óra keretében havonta egyszer legyen kötelező megtekinteni az elrettentő példaként szolgáló helyi kiskocsmák és játéktermek miliőjét, a polgármesteri hivatalokban kifüggesztett, közmunkát elutasító egyének névsorát, valamint a Kubatov-lista alapján rendszerellenesnek nyilvánított hazaárulók lakhelyét. A középiskolás diákok a foglalkozás keretében félévente keressék fel területileg illetékes parlamenti képviselőjüket, akihez kérdéseket intézhetnek az éppen aktuális lopásokkal, csalásokkal, és egyéb visszaélésekkel kapcsolatban.

- A mindennapos testnevelés mellett tegyék kötelezővé a bújj, bújj zöld ág, a zsákbaugrás és az adj király katonát elnevezésű szórakoztató gyermekjátékokat is, illetve felső tagozattól a nemzetiszínű csuklószorító használatát. A keleti nyitás jegyében követeljük az orosz nyelv tanításának újbóli kötelezővé tételét.

index.jpg

 

- Tegyék újra lehetővé az iskolai takarékbélyeg vásárlását!

Ez egyrészt tudatos öngondoskodásra neveli gyermekeinket, másrészt a nyári szünidő esetleges megvonásával való fenyegetés hatására a kölykök által önként beszolgáltatott zsebpénzek összege az államadósság csökkentésére használható.

 

- Nyírő József és Wass Albert művei mellett a kisebbek jutányos áron jussanak hozzá a Hahota, Kockás és a Pajtás című ifjúsági folyóiratok megújult számaihoz, melyek a nyílt közbeszerzési eljárás lezárultával újból gyártásra kerülhetnének Kövér Szilárd nyomdájában.

- A kereskedelmi tévécsatornák azonnali hatállyal szüntessék be népbutító tevékenységüket, a közszolgálati televízióban pedig régi, nagy sikerű műsorok újbóli beindítása szükségeltetik. A Szomszédok, az Ablak, és a Zenebutik mellett újra kerüljön képernyőre a Nulladik típusú találkozások Pataky Attilával, és az Esti tévétorna Schmitt Pál vezényletével.

 

0.jpg

 

Az ellenzéki politikusok, illetve az őket képviselő megszólalók kizárólag a hétfői, egész napos adásszünet idején tehessék be a lábukat a közszolgálati média stúdióiba, ha pedig az őrök óvatosságát kijátszva mégis mikrofon közelébe jutnának, műszaki hibára hivatkozva az adást rögtön szakítsák meg!

- Követeljük, hogy álljon össze újra az Első Emelet, a Dolly Roll és kerítsék elő Sugár Bercit!

- Követeljük, hogy a boltok polcain mostantól kizárólag narancsot, és hazánkban termő, őshonos gyümölcsöket találjunk, banánt pedig csakis karácsony előtt, pult alól lehessen beszerezni. Kezdeményezzük továbbá , hogy a hazai tulajdonú, baráti üzletláncok termékeinek ára hatóságilag csökkenjen a rendszerváltást megelőző évek árszintjére.

- És végül követeljük vissza azokat a '89-es fiatalokat, akik a rendszerváltás idején szembe mertek szállni egy elnyomó önkényrendszer kiszolgálóival, és akik közül  mostanra sokan pont olyanná lettek, mint azok, akik ellen akkor szívvel és lélekkel küzdöttek.

 

 

000587861-5209-330.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://limoncs.blog.hu/api/trackback/id/tr824757037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása