Amióta a magyar filmgyártás gyeplőjét a Mi Nagy Vezérünk (áldassék a neve) a hollywood-i filmguru, Andy Vajna kezébe helyezte, sokakat hallok panaszkodni amiatt, hogy eltűntek a magyar filmek a mozikból. Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél! - mondanám, ha dakota szólómondó volnék, de nem vagyok, így egyszerűen csak megállapítom, hogy a panaszoknak kell hogy legyen némi valóságalapja.

De ami késik, nem múlik ki!

Ahogy a magyar film sem múlt ki, mindössze csikerózsika-álmot alszik, hogy hamvaiból feltámadva főnixmadárként éledjen újra igen-igen rövid időn belül. Vajna nem egyszer kinyilatkozta, hogy ő a magyar közönségfilm-projekt létrehozásán dolgozik, olyan alkotásokat finanszíroz a közös kasszából, amelyek érdekelni fogják a nagyérdeműt, és úgy vonzzák a nézőt, mint jó Laci betyárt a fütyülős barack.

Eme információból kiindulva nézzük meg, mi lehet a Nemzeti Együttműködés Rendszerében a tuti siker receptje?

Mindenek előtt meg kell állapítanunk, hogy manapság a folytatások és a remake-ek korát éljük. A régi, jól bevált sikerfilmek újragondolt, esetleg magyar környezetbe helyezett változata az első lépés lehet a siker felé. Aztán kell néhány saját kútfőből merített ötlet, aminek mostanság nem vagyunk híján, na és persze a mai magyar viszonyok közt elengedhetetlen, hogy némi propagandaértéke is legyen egy állam által finanszírozott filmnek.

Politikusaink nap mint nap tanúbizonyságát adják hallatlan színészi tehetségüknek, így cseppet sem csodálkoznék, ha Vajna kormánybiztos velük valósítaná meg a terveit, és rövid idő múlva a vászonról is a Magyar Országgyűlés sztárjai köszönnének vissza ránk.

Ezen szempontok figyelembe vételével hadd ajánljak néhány elkészítésre érdemes projektet Andy Vajna figyelmébe. Ha már egyszer sikerült egy olyan országot csinálni kis hazánkból, ahol folyton a gombhoz varrják a kabátot, én is alkalmazkodom a trendhez.

Közreadok 13+1 általam kreált plakátot, és remélem, hogy egyszer majd elkészül hozzájuk az általuk reklámozott filmfeldolgozás is!

 

 

Furcsa pár.jpg

 

A bambanő.jpg

 

A banki meló.jpg

 

Ellenség a kapuknál.jpg

 

A bárányok hallgatnak.jpg

 

A tégla.jpg

 

A bosszú börtönében.jpg

 

Az ördög maga.jpg

 

Az ítélet eladó.jpg

 

Az 57-es utas.jpg

 

Hegedűs a háztetőn.jpg

 

Több, mint testőr.jpg

 

Mission Impossible.jpg

 

Legenda vagyok.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://limoncs.blog.hu/api/trackback/id/tr474803294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása