Nem csitul a vihar!

 

Orbán és a mókusok rendesen megrázták a pofonfát, így aztán a szabadságharc újabb szakaszához érkezett, kicsit kezdem úgy érezni magam, mintha az Alamo erődben csücsülnék.

 

Konzultációval köszöntött ránk a reggel. Nem, most nem írt levelet a Viktor, ezúttal csak saját jobb, - és kétbalkezével konzultált. Tényleg nagy lehet a gáz, ha még Simort is berendelte a fogadóórára. Egy ország várta türelmetlenül a taktikai megbeszélés utáni sajtótájékoztatót. A rendkívüli sajtóeseményre sor is került még a délelőtt folyamán. Itt aztán megtudtuk: döntés született arról, hogy a piacok megnyugtatása érdekében beveszik a Bandit is a csapatba. Lássuk be, ezeknél már ez is nagy előrelépés, bár annak fényében, hogy a túlontúl öntudatos offshore-lovagot már a sajtótájékoztatóról kiutálták, vannak kétségeim.

 

 

 

Parasztságból ma is jelesre vizsgázott a rezsim, mivel a sajtónyilvános eseményről kvázi kitiltották a Klubrádiót, aminek gyakorlati haszna nincs ugyan, viszont remekül modellezi, hogy nem véletlenül tartja őket kreténnek a fél világ.

 

A bankbetétek további külföldre menekítése ellen is történtek intézkedések, Viktor kisdobosbecsületszavát adta, hogy nem nyúl a perselybe. Nekem még vannak halovány emlékeim azokból az időkből, mikor vadul lehülyéztek mindenkit, aki a manyup lenyúlását vizionálta, úgyhogy kíváncsian várom, ezúttal sikerül-e tartani a hirtelen felindulásból tett újévi fogadalmat. Egyúttal szigorúan felszólítottak mindenkit, hogy hagyjanak fel a rémhírterjesztéssel. Minden lehetséges eszközzel folyik a vizsgálat abban az ügyben, hogy kik azok, akik valótlan és minden alapot nélkülöző hírekkel ijesztgetik a lakosságot.

Értjük, kérem? Aki megszegi az omertát, annak annyi, aki törvénybe foglalta az államosítást, mint opciót, az meg lubickol, mint hal a vízben.

 

Gyurcsány pártja semmit sem bíz a véletlenre. Ők biztos, ami biztos alapon üzentek Csányinak, hogy jól dugja el a kasszakulcsot Orbán orra elől, mivel egyrészt notórius hazudozó, másrészt meg csábítja a pénz, és teliholdkor képtelen uralkodni magán. Így hiába a régi jó viszony, a közös szotyizások a Videoton VIP-páholyában, pénzt hagyni előtte továbbra is szigorúan tilos!

 

Na de lépjünk tovább, nézzük, mit hozott a mai nap a Vezér számára.

 

Változatlanul ő a világsajtó sztárja, és bár nem kevés exhibicionizmussal verte meg a sors, gondoktól barázdált arcán jól látszik, ő a hősies Han Solo szerepében akart tetszelegni, nem a felcsúti Darth Vaderében. Kezdődött ugye Kounalakis nagykövetasszony NOL-os fejmosásával, amire az ATV-ben még rá is erősített. Ott meg még nincsenek jelen a Fidesz rátermett hírhamisítói, akik egy pillanat alatt Orbán melletti védőbeszédet rittyentettek volna Eleni szavaiból, így aztán garantált volt az égés.

Ezen a ponton érdemes megemlíteni a Fidesz hivatalos válaszát William Odom után szabadon, ami az amerikai külügy támadása mögött is kommunista összeesküvést sejt:

"A szocialistáknak bűntudatuk van, és gazsulálnak nekünk. Ez olyan előny, amit csak a bolond hagy kihasználatlanul. A volt magyar kommunisták úgy adják be a derekukat, mint ahogy annak idején ezt tették a szovjet gazdának. És meglepi őket, hogy velünk mégiscsak könnyebb tárgyalni" -írja a fidesz.hu immáron sokadszorra védve meg a „hogyan csináljunk minél többször hülyét magunkból egyetlen nap alatt?” guinness-rekorderi címét.

Két lehúzás egy nap alatt az amerikai külügytől önmagában is szép teljesítmény, de ez csak a jéghegy csúcsa, a kokik kopogása a fenséges kobakon egész nap kihallott, s néha egész váratlan helyekről esett le egy-egy saller. Ma épp a finn külügyminiszter kérte kis hazánk sarokba állítását, mondván: egy ilyen Alkotmánnyal Alaptörvénnyel semmi keresnivalónk nincsen az EU-ban. A vezető nyugati lapok fölött is teljes mértékben átvette az irányítást a Kommunista Konspirátorok Klubja, hisz mi más értelmes magyarázat lenne arra, hogy a Vezért piti zsarnoknak nevezi a Financial Times, a The Economist megint Putyinnal példálózik, az FTD meg egyenesen azt állítja, ezt az egész katyvaszt csak "magának köszönheti a budapesti kormány”. Mintha mindez bakfitty volna, a Human Rights Watch (HRW) nevű nemzetközi jogvédő szervezet is ostromolja az USA-t, meg az EU-t, hogy álljanak a sarkukra, és zúzzák le a NER gránitra épült alapjait. Azt hinnénk, mára ennyi jutott, de még mindig van tovább. Történhet-e szomorúbb dolog annál, mint mikor egy közeli jó barát forgatja meg az ember achilles-sarkába fúródott nyílvesszőt? Hát ma délután megesett. Az Európai Néppárt közleményben tudatta, hogy nem akarják tovább keverni a maltert Orbán király grandiózus építkezésén, és támogatni fogják az Európai Bizottság ajánlásait, amelyek biztosítják, hogy Magyarország teljes mértékben megfeleljen az európai uniós jognak. Gebasz!

Igazi unikum a szopólista csúcsára, hogy a despotának kikiáltott Gyurcsányt lekörözve Viktornak sikerült felkerülnie a modernkori diktátorokat gyűjtő wikipedia.org internetes lexikon listájára . Ezzel olyan klubba nyert negyedikként belépőt, ahol hazánkból eddig Szálasi, Rákosi, és Kádár kollégák tartották a frontot. Ki hitte volna '89-ben, hogy Viktor lesz a friss hús?

Hogy Matolcsy se vergődjön tovább kétségek között az unortodox módszerei hatékonyságát illetően, a Fitch úgy döntött, jó nap ez a bóvlira, és belőtte a mesterhármast. Így a S&P, meg a Moody's után a harmadik hitelminősítő is tőlünk óvja féltő gonddal a piacokat, és fityiszt mutat Gyurinak, aki bepárásodott szemüvegén keresztül sűrűn pislogva próbálja mezítelen talpával lefékezni a vízesés felé rohanó elszabadult gyorsnaszádot. Giró-Szász hüppögve sírja vissza a régi szép politológusi időket, mikor még különösebb arcvesztés nélkül beszélhetett orbitális baromságokat A tétben, Gabika pedig az Egyenes beszédben veszi fel az egyenlőtlen küzdelmet Kálmán Olga ellen, hogy megmagyarázza a megmagyarázhatatlant.

De hagyjuk is a politikusokat, hadd dolgozzák fel a feldolgoznivalót, nézzük, mi folyik alsóbb szinteken.

Némedi Lajos veszprémi Fidesz-alelnök erkölcsi magaslatokról letekintve tiltakozik az ellen a megemlékezés ellen, melyet a DK szervez civilekkel egységben annak a rokkantnyugdíjasnak az emlékére, aki a Fidesz korszakalkotó nyugdíjreformja miatti elkeseredésében szúrta szíven magát egy közintézményben. Némedi úr mély együttérzéssel a hangjában elítéli a kegyeletsértőket, akik „egy ember értelmetlen halálából akarnak politikai tőkét kovácsolni”. Némedi úr önbizalomtól duzzadva teszi ezt, hisz azt gondolja, ebben az országban mindenki hülye, és nem emlékszik arra, mikor Lázár Jani az ügyészségen verte az asztalt, és a "a Gyurcsány-kormány egészségügyi reformjának első halálos áldozata" miatti felelősök fejét követelte.

Eközben az Ipsos se lopja a napot, legújabb felmérésükben rávilágítanak, hogy mitől parázik leginkább a magyar. A munkanélküliség, a szegénység, és a korrupció viszi el a dobogós helyeket, de az egészségügyi ellátás romlása is bekerült a képbe, tán nem is ok nélkül.

Mindeközben az Orvostechnikai Szövetség felnyomta Szócskát Orbánnál, állítólag felfüggesztette a kórházak lejárt adósságállományának a rendezéséről szóló kormánydöntés végrehajtását. Hogy Viktort mennyire érdekli ezt perpillanat, azt nem tudom, de nagy összegbe lefogadnám, hogy nincs benne az első százban.

Időközben előkerült az IMF titkos kívánságlistája. Árok Kornélt kirúgták tűzoltóéktól, Fábry alkalmanként 18 milláért csinál új m1-es műsort a közösből, a Teszkóba beszöktek az egerek, Magdi anyus megunta a vidéki életet, az éhségsztrájk folytatódik, végül a nap folyamán az ország nagy részére kiadták a narancsriasztást.

Hát lehet-e ennél szebb metaforát találni a mai nap lezárására?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://limoncs.blog.hu/api/trackback/id/tr803525250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.29. 12:30:22

Megszűnt a több évtizede fennálló munkahelyem. Kénytelen voltam valami jövedelemforrást keresni. Ekkor találtam rá a KMD holding által kínált lehetőségre, amelyet szívesen ajánlok mindenkinek a következő honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a
süti beállítások módosítása