Fellázadt a KDNP a képviselői fizetéscsökkentés ellen! - írja a hvg.hu.

 

"A képviselői fizetésekre vonatkozó része az Országgyűlésről szóló sarkalatos törvénynek a KDNP számára a jelenlegi formában elfogadhatatlan. Információink szerint ezt közölte a nagyobbik kormánypárttal a hétfői összevont frakcióülésen Rubovszky György, a KDNP képviselője. Ő vezette egyébként korábban a javadalmazással foglalkozó parlamenti albizottságot, amely tavaly több módosítást is javasolt a Lázár János által kidolgozott törvénytervezethez."

 

Így igaz. Valamint ő volt az, aki az ATV 2011. szeptember 29-i reggeli műsorában Mészáros Antónia kérdéseire válaszolva az alábbi dolgokat mondotta:

 

M.A.: A parlamenti adatokból megismerhető módon az Ön 1.4 millió forintos jövedelme esne le egy egymillió forint alatti jövedelemre.

R.Gy.: Állok elébe.

M.A.: Hogyha ez így van, megszavazná?

R.Gy.: Meg, minden további nélkül. Tévedés ne essék, az országban mindenki megszorítások áldozata és ebben aktív részes az országgyűlés. Tehát akkor ebben aktív szenvedő alanynak is kell lennie az országgyűlésnek. Tudomásul kell venni, ha másfelé mi megszorításokat rendelünk el törvényi szinten, akkor magunk felé ugyanazt az önkorlátozást meg kell csinálni.

M.A.: Egyenlőre egyeztetések vannak a Fidesz és KDNP soraiban erről a fontos javaslatról?

R.Gy.: A helyzet a következő: a KDNP-Fidesz frakciószövetség úgy működik, hogy közös kabinetek vannak, és ebben az egyeztetés a jogi kabinetben folyik. Ez egyébként június közepén, június vége felé kezdődött el. Tehát ez nem egy derült égből a villámcsapás.

M.A.: Sajtóértesülések szerint ez elég népszerűtlen is egyébként a Fidesz-KDNP soraiban.

R.Gy.: Elnézést kérek, biztos hogy népszerűtlen. Mindenkinek népszerűtlen a megszorítás. Összeszorított foggal, de tudomásul kell venni. Nem tudok mit csinálni.

 

Tehát Rubovszky György véleménye az elmúlt fél évben igencsak megváltozott, esetleg frakciótársai gondolják úgy, hogy nem szeretnének az általuk sikerként megélt és kommunikált megszorítások „szenvedő alanyai” lenni...

Vagyis ha az úgynevezett keresztény demokratákon múlik, megint csak mi maradunk itt összehúzott nadrágszíjjal, összeszorított foggal... na meg persze ökölbe szorított kézzel.

 

 

 

 

Az ATV interjúja ITT látható (idézett rész az utolsó 3 percben)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://limoncs.blog.hu/api/trackback/id/tr514381029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balihoho 2012.04.11. 11:34:42

Gyorsan köpönyeget fordított! Azt már mégsem bírja el, hogy ők is átéljék, mit jelent az átalakításnak nevezett megszorítás! De a köznép sanyargatását, szem rebbenés nélkül megszavazták, mégpedig vissza menőlegesen!
süti beállítások módosítása