Frankie-76 2012.04.03. 13:10

Bulvárkormány

Ki hitte volna néhány évvel ezelőtt, hogy Orbán Viktor sajátosan csalhatatlan ösztöneinek, és menedzselési módszereinek köszönhetően édes kis Hazánk 2012-re Európa egyik leghíresebb és legtöbbet emlegetett szereplője lesz Országimázs Központ nélkül is? A kormányváltás óta nem telik el hét, hogy ne történne itt valami, aminek világviszonylatban is hírértéke van, s a jelek szerint ez egy darabig még biztosan így is marad. Na persze kétes hírnév ez, hiszen leginkább a botrányainkkal vagyunk a címlapon, korántsem sztárként, inkább amolyan botcsinálta celebként tekintenek ránk. Ha úgy tetszik, mi lettünk Európa Kiszel Tündéje. Az apró villantásoktól mára eljutottunk odáig, hogy már Őfelsége idomított riporterei is elértek a szórakoztatóipar csúcsára. Elég őket leültetni  egy tetszőleges politikai celebbel szemben, és  a végeredmény láttán máris mindenki dől a röhögéstől.

 

 

 

Azonban úgy tűnik, a kormányzati álláspont szerint ez is jobb a semminél, ha nekünk a botrányhős szerep jutott, hát szolgáltassunk botrányokat lehetőleg napi szinten, és ha valamiben profi a mostani válogatott, hát a szórakoztatásban mindenképp.

Még javában csámcsog a világsajtó Plagi bácsi kalandjainak végső felvonásán, de máris folynak a következő nagyszabású valóságshow, az „Elnök születik” előkészületei. A paravánok mögött már zajlik a casting, ami a hírek szerint annyiban különbözik a megszokottól, hogy ebben a játékban csak a főrendező indíthat versenyzőket, és ők is csak a saját stábjából kerülhetnek ki. Ráadásul a legtutibb jelöltjei állítólag fanyalognak, és olyan fürgén táncolnak el a rájuk osztott szerep elől, mint Kovács „Koko” fénykorában. A pletykák szerint jelenleg Áder az, akinek a legkevesebb esélye van megúszni, hogy Orbán köztársasági elnököt csináljon belőle, de persze ez még változhat, ne menjünk a dolgok elébe.

Na de addig is, amíg beindul az új show, a közönség lankadó figyelmét magunkra kell vonni valamivel, az elkalandozó tekinteteket nem tolerálja a Nemzeti Együttműködés, a figyelem fókuszálásához pedig tökéletesen alkalmasnak tűnik elindítani a jól bevált teleregényt, a „Hogyan börtönözzük be Gyurcsányt?” címűt.

 

 

Az ügyészség a MNO-nak szivárogtatott infók szerint már szerdán belecsap a lecsóba, iratismertetéssel kezdenek, aztán várhatólag még a hónap folyamán gyanúsítottat csinálnak Fletóból. Nem kell hozzá jóstehetség, ez is nagyot durran majd, pláne ha lesz egy kis vezetőszíjon sétáltatás, netán előzetesbe vágják pár hónapra. Elvégre  a NER tekintélye végképp nem bírná el azt a szégyent, hogy az Öszödi Rém a Polt-fiúk buzgó ténykedése ellenére is idekint lábatlankodjon, miközben kihasználatlanul állnak a frissen megnyílt börtönök. Lesz itt kérem politikai kabaré, bárki meglássa, olyan szürreális paródia kerekedik ebből megint, hogy csudájára jár a világ.

 

Főleg ha újra visszaüt a bumeráng, és a megzabolázhatatlan Gyurcsány viszi el a showt, akár csak a tavaly októberi ügyészségi meghallgatáson, mikor a vádhatóság jeles prominensei vigyázzülésben, összeszorított farpofával, könnybe lábadt szemmel hallgatták végig Fletó válogatott sértegetéseit.

 

Előre megjósolható, hogy világsiker lesz ez is, akár csak az eddigiek! A Nemzeti Együttműködés Rendszerében nincs uborkaszezon, és igaz, hogy kenyér helyett már csak penészes morzsákat szórnak elénk, de a cirkuszra tényleg nem lehet panasz!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://limoncs.blog.hu/api/trackback/id/tr664361065

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Anális majális 2012.05.04. 13:43:15

Kedves Naplóm!Múlt héten megint elmaradt a bejegyzés. Ezúttal nem a keresztény hittérítők vettek üldözőbe, hanem sorstársaim, a rettegő demokraták. A Fidesz ügynökei elhitették velük azt a hazugságot, hogy a kormánypártok szimpatizánsa vagyok. Ők pedig...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása