A Fidesz tiszteletbeli nagyasszonya valamilyen rejtélyes indíttatásból megint csak késztetést érzett, hogy bizonyítékát adja ostobaságának, vagy egyszerűen a többiek lökték ki a díszlet mögül, hadd röhöghessenek rajta ma is egy jót. Bárhogy is történt, Gabika újra megvillantotta páratlan szóvivői képességeit. Az apropó nem más, mint az MSZP mai kongresszusán elhangzó Mesterházy-beszéd.

 

A szocialisták újraválasztott elnöke ugyanis ma óvatlanul kifejtette: hiba volt, hogy 2006-ban meglehetősen nagy szakadék tátongott az MSZP választási és a kormányprogramja között. Ennek tanulsága szerinte, hogy „mindig, még zárt körben is őszintén kell beszélni az ország helyzetéről”. Ezenfelül „2006 őszén a szélsőjobboldal akciói váratlanul érték a rendőrséget, amely erre hibákat elkövetve válaszolt. Hiba volt az is , hogy olykor kapkodás jellemezte a kormányzást, a reformokat nem készítették elő”. Súlyos hibának nevezte, hogy „az MSZP immunrendszere nem volt elég erős ahhoz, hogy a tisztességtelen, nyerészkedő politikusokat időben kivesse a pártból”.

 

Na, a Fidesz kommunikációs csapatának ennyi bőven elég ahhoz, hogy kieresszék a szőke ciklont a porondra, hiszen újabb páratlan bizonyítékát lelték a vörösök eredendő gonoszságának. Mesterházy „ a maga módján beismerte a 2006-os rendőrterrort, és ejtett néhány szót az MSZP kormányzásra való tökéletes alkalmatlanságáról is” - közölte Selmeczi, s mivel az ő lankadatlan figyelmét a legkisebb részlet sem kerüli el, így még hozzáfűzte: a szocialisták elnöke bevallotta, hogy a tisztességtelen, nyerészkedő politikusokat nem vetette ki magából az MSZP. Az ország problémáira adott válaszokat pedig „nyilván viccnek szánta” – szúrt még oda egy utolsót a szóvivő, megforgatva a tőrt az átkozott szocik szívében. Ezután visszavonult a kulisszák mögé, s valószínűleg jó érzéssel dőlt hátra a becsülettel elvégzett munka után, akár Plagi bácsi, miután letudta a kisdoktorit.

 

Van benne valami diszkrét báj, amikor az a társaság, amelyik napokig sunnyog, és nem hajlandó érdemben megszólalni a Schmitt-botrány kapcsán, Mesterházy néhány önkritikus, és mára már unalomig ismételt mondatára úgy csap le, mint gyöngytyúk a takonyra, és rögtön kizavarják Gabikát a frontvonalra, hogy mondja már meg a frankót, mert az ugye mégse járja, hogy úgy teljen el a nap, hogy ne emlékeztessük szeretett alattvalóinkat a szemkilövető, tolvaj, hazug szocik 8 esztendős tobzódására...

 

Elgondolkodik az ember ilyenkor, hogy mégis, mi a szándékuk ezzel? Kihez szólnak ilyenkor?

A saját táboruk amúgy is ezt hallja a jobboldali médiából éjjel-nappal hosszú évek óta. Az MSZP szavazói totálisan immunisak az efféle megnyilvánulásokra, ők a kormánypárti megszólalásokra a fülük botját se mozdítják, vagy ha mégis, hát csak bosszankodva legyintenek az egészre. A bizonytalanoknak is hiába kesereg a szóvivő, elvégre ők bármennyire is elutasítják a szocik botcsinálta kormányzását, napról napra szembesülnek vele, hogy az orbáni ámokfutáshoz képest még az is elviselhetőbb volt.

 

Meglehetősen vastag arcbőr kell ahhoz, hogy a narancspárt bármelyik prominense verje az asztalt amiatt, hogy az elődök szembementek az ígéreteikkel. Lehet, hogy én emlékszem rosszul, de úgy rémlik, a Fidesz sem egykulcsos adót ígért, meg 27%-os ÁFA-kulcsot. Ellenzékből elfelejtették közölni velem, hogy igényt tartanak a nyugdíjpénztári vagyonomra, és eltörlik az adójóváírást. Arra sem emlékszem, hogy megemlítették volna, hogy napi 2300 forintos közmunkával tervezik beváltani az egymillió munkahelyről szóló ígéretüket. Nem emlékszem, hogy szóltak volna, hogy megválasztásuk esetén bevezetik a tandíjat, telepakolják a független intézményeket a haverjaikkal, hogy Obersovszky-féle kamuriportereket tartunk majd el közpénzből, miközben az alsó középosztály számára lassacskán elérhetetlen luxusnak számít majd a kocsi, a balatoni nyaralás, vagy egy vasárnap délutáni családi mozi...

 

 

Úgyhogy csak szerényebben, Gabika...

 

Amúgy meg a pofátlanság magasiskolájának tartom, mikor a szellemi tolvajlással, és hazudozással lebukott köztársasági bábelnöknek minden lehetséges eszközzel falazó párt szóvivője az elődök szemére veti, hogy nem rugdosták ki maguk közül a tisztességtelen, nyerészkedő politikusokat.

 

Sokan vannak ebben az országban, akik joggal tehetik ezt, de az elmúlt napok eseményei után a kormánypárt egyetlen tagja sem tartozik közéjük.

 

Ők még fényévekre vannak a valóság értelmezésének attól a pontjától is, ameddig Mesterházy ma legalább eljutott....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://limoncs.blog.hu/api/trackback/id/tr454352778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.31. 22:15:05

:)

Korábban úgy tudtuk, Schmitt Pál köztársasági elnök egy egyébként jó kiállású, több nyelven udvarolni képes, kicsit butuska, de nagy elszánású és alapvetően tiszta ember. Egy ideje már tudjuk, hogy leginkább tolvaj.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1979_schmitt_sajto
Holnap is hasonlóan koszos napra ébredünk, mint tegnap?
süti beállítások módosítása