A Népszava értesülései szerint egész hétvégére folyamatos riadókészültséget, úgynevezett „összetartást” rendeltek el a budapesti rendőrség teljes személyi állománya részére. A riadókészültség rajtuk kívül a Köztársasági Őrezred, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség tagjaira is vonatkozik. Hivatalosan nem indokolták a két napos időtartamra szóló intézkedést, de a lap úgy értesült, hogy a 2006-os eseményekhez hasonló zavargásoktól tartanak.

 

Hogy mi van? Hát az nem a Gyurcsány miatt volt?!

Azt hittem, most, hogy a haza végre elhagyta az ellenzékiség szégyenpadját, vége a lázongásnak. Hát mitől tartanak, polgártársak? Hol láttak olyat, hogy a baloldal, vagy a civil társadalmi szervezetek szimpatizánsai kirakatokat törtek volna be, vagy molotov-koktélos akciókat szerveztek volna? Nem a liberálisok fosztották ki a köztévé büféjét, a baloldali tüntetők nem gyújtják fel Böröcz István autóját, az Operaház előtt sem lett felcsákányozva az útburkolat. Tőlünk aztán vonulhat a jobboldal napestig, ha annyira odavannak Orbánért.

 

A 2006-os utcaköves gyújtogatók meg a jelenlegi hatalom mellett harcolnak éppen, ez nem tűnt fel a Fideszben még senkinek? Az Operaháznál ezek vertek civileket, ezek támadtak ellenzéki politikusokra. Akkor miért nem látta szükségét Pintér belügyér, hogy két napos rendkívüli készültséget hirdessen? Január 2-án miért nem tartották indokoltnak, hogy különválasszák a neonácikat a tüntetőktől? Vona nemzettestvér ezen felbátorodva épp a minap tett rá ígéretet, hogy ezután minden ellenzéki demonstráción ott lesznek, hogy „visszavegyék az utcát” a baloldaltól.

 

 

Ők nem a Bayer-Bencsik duó által szervezett Békemeneten akarnak provokálni, barátokkal nem csinál ilyet az ember. Ők a civil és az ellenzéki tüntetéseket akarják tönkretenni, a februári, Új Színház előtt tartandó antifasiszta tüntetésre már most toboroznak ezerrel. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Gárda is nagy erőkkel készül megzavarni a demonstrációt, még csak nem is titkolják.

 

Kíváncsi leszek, hogy az ott tiltakozó antifasisztákat is megilleti-e majd a fideszeseknek kijáró fokozott védelem, hogy lesz-e határozott rendőri fellépés a provokatőrök ellen, vagy egyszerűen megint összeengedik a két tábort egy remekbe szabott balhé kedvéért, ahogy az január másodikán történt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://limoncs.blog.hu/api/trackback/id/tr313593705

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1302. Orbán Viktor betoppant a hajléktalanszállóra 2012.02.06. 13:03:59

Olvasom az MTI-ben, hogy Orbán Viktor miniszterelnök váratlan látogatást tett az Aszódi úti hajléktalanszállón. A tudósítás megjegyzi, testőrök nélkül érkezett, VW kisbuszát is maga vezette. (Mondjuk, egymagának nem tudom, miért kellett kisbusszal menn...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása