Frankie-76 2012.01.04. 11:03

Úri huncutság

Még Fidesztánban is vannak az erkölcsiségnek olyan mélységei, melyekről a naiv polgárember úgy vélné, ennél már nincs lejjebb. Aztán eltelik pár nap, és tágra nyílt bociszemekkel, elképedve szembesül vele, hogy dehogynincs!
 
Az Amerikai Népszavából értesültem róla, hogy az Operaház igazgatója, vagy miniszterelnöki hogyishívjákja szerint a hétfői alaptörvény keresztelőjét követően az úri közönség nemcsak Schmitt Pál felemelő szavainak tanulságával, és egy maradandó zenei élménnyel lett gazdagabb, de szuvenírként magukkal vittek néhány kristály hamutartót, illetve 1-2 réz korlátgömböt, valamint rendezetlen maradt a büfében pár tízezer forintnyi fogyasztás is.
 
Az ember ilyenkor sóhajt egy mélyet, s arcát a tenyerébe temetve megpróbál bármiféle értelmes magyarázatot találni a történtekre. Mint a Fidesztől tudjuk, kereszténykonzervatív ember nem lop. Vagy ha belenyúl a közösbe, akkor levágják a kezét. Tudtommal csak szigorúan fideszpárti hölgyek, s urak tisztelték meg a rendezvényt, ráadásul a hírek szerint nem történt csonkolás, senki sem látta Pokorni Zoltánt vértől csatakosan hentesbárddal szaladgálni. Feloldhatatlannak tűnik az ellentmondás.
 
Ha az MSZP-s meghívottak odabent lettek volna ahelyett, hogy az utcán gyújtanak örömtüzet a meghívójukból, már kész volna Szijjártó válasza, és egy elegánsan lekezelő bonmottal rájuk lehetne kenni az egészet. De a renitens szocik inkább elvegyültek a huhogók közt, meg a kötekedő neonácikkal huzakodtak, így más magyarázatot kell találni erre a XXI. századi kis magyar parajelenségre.
 
A hamutartók eltulajdonítása tulajdonképpen teljesen érthető és tolerálható, elvégre a dohányzást betiltó rendelet után ezek teljesen feleslegessé váltak az Operában, ami ugyebár se nem kaszinó, se nem pszichiátriai intézet. A rózsadombi villák méhviasztól csillogó antik dohányzóasztalkáin viszont jól mutat egy ilyen metszettkristály csikkbili, na meg szuvenírként sem utolsó, ha már a figyelmetlen vendéglátók nem kedveskedtek méltó ajándékkal illusztris vendégeiknek.
 
Az, hogy kifizetetlen számlák maradtak a büfében, szintén nem meglepő. Elvégre ki hallott már olyat, hogy egy keresztelőn a meghívott fizet? Aztán meg a vendégek közül is sokan emlékeznek még a 2006-os ostromra, mikor bőrfejűek szaladgáltak hagymás-tejfölös csipszekkel az MTV székház folyosóin. Wittner Mária akkor kiállt, és váltig állította, hogy a molotov koktélos csibészek az utolsó forintig ott hagyták a rablott holmi árát a büfében. A szórakozni vágyó operagála meghívottjai honnan sejthették volna ezek után, hogy most meg ebből a pár tízezer forintos cehből ügyet csinál az Operaház? Röhej...
 
A rézgömbök talánya tűnik a legrejtélyesebbnek. A réz felvásárlási ára potom 1000-1400 forint között mozog, ezért nem gondolom, hogy e célból dugta volna a gömböket frakkjának zsebébe valamelyik elegáns keresztény konzervatív operarajongó. Sokkal valószínűbb, hogy önvédelmi célból történhetett az eltulajdonítás, elvégre jó sok mérges ember gyűlt össze az utcán, ki tudhatta, nem-e repülnek mindenféle nehéz tárgyak a távozó, illusztris vendégek felé? Kétséges volt, nem-e kell utcai harcot vívni a csőcselékkel, egy úriember pedig a dobálózásnak is megadja a módját. Elvégre mégsem hajigálhat a lázongók közé koszos utcaköveket, alaptörvényből gyúrt papírgalacsint, vagy az operaházi büféből csórt aprósüteményt. Viszont ha már harcolni kell, egy frissen leszerelt, kifényesített sárgaréz korlátgömb stílusos és ütős válasz lett volna a fújjolóknak.
 
Orbán vendégeinek tehát a hírek szerint az Operából sem kellett üres kézzel távoznia, az ellopott felszerelési tárgyak járulékos veszteségként elkönyvelhetők, közpénzből probléma nélkül pótolhatók. Az árulkodó megbízott igazgató szégyellje magát, amiért panaszkodni mer, és ezek után ne csodálkozzon, ha gyanakvó szemmel figyelik őt a NER hűséges prominensei.
 
Az úri közönség pedig használja egészséggel a lopott cuccokat, reméljük jól érezték magukat, kulturális élményben, és izgalomban biztos nem volt hiány, Schmitt Pál legújabb stand-up comedys bemutatkozása sem maradt el a várttól.
 
Kíváncsiak várjuk, hány pontot kap kormányunk erre a hétköznapinak semmiképp sem nevezhető estére.
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://limoncs.blog.hu/api/trackback/id/tr203518759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása