Március 15-re lefoglalta a kormány és a fővárosi önkormányzat Budapest belvárosának minden jelentősebb közterületét, ahol esetleg azok is ünnepelhettek volna, akik nem Fidesztán elöljáróinak szeretnének tapsikolni, hanem valamelyik ellenzéki párt, esetleg civil szervezet rendezvényére látogatnának ki.

 

A szándék egyértelmű: bár Orbán nemrégiben elmondta, hogy ő több fejjel is tud egyszerre gondolkodni, azt még nem hallottuk tőle, hogy egy időben tíz helyen is képes jelen lenni. Ezért aztán úgy gondolják a fiúk, hogy amíg nem sikerül áthidalni ezt a jelentéktelennek látszó problémát, addig azt kell megakadályozni, hogy mások is ünnepelhessenek Budapest frekventált részein.

Ha a Vezér nem tud ott lenni, ne legyen ott más sem. Punktum!

 

Ez a pitiánerség magasiskolája, lássuk be. De egyáltalán nem meglepő.

 

A NER keretein belül már csak így működik a világ, napról napra prezentálják az újabb példákat. Ez a mostani ötletelés március 15-el kapcsolatban csak az orbáni légvár újabb buboréka, ami a hatalmon maradás illúziójával hitegeti a Vezért.

 

 

Ha sikerül megakadályozni, hogy a belvárost ellepjék a kormányellenes, dühödt tüntetők, és helyettük mindenfelé narancsszínű lufikat röptető, Viktoros pólóban feszítő, Fidesz-feliratú zsíros kenyeret majszolgató embereket látni majd, akkor könnyebben kommunikálható a tömegek felé, hogy lám: erősek vagyunk, nincsenek itt elégedetlenkedő csoportok, nincsenek vesztesek! Megmondtuk, hogy mindenki jól jár, mindenki boldog, és íme! Rajtunk kívül nincs más alternatíva.

 

A köztévé elkötelezett stábja lelkesen tudósít majd bennünket az összes kormánybarát helyszínről, a példátlan nemzeti összefogásról, a belváros határain túl történteknek pedig gondolom, nem lesz majd hírértéke...

 

Az ember esze megáll az ilyen mértékű önámítás láttán, és nem először töprengek rajta, hogy vajon a Vezér személyes utasítására retusálják ki a közéletből az ellenzéki érzületű milliós tábort, vagy a lelkes talpnyalók próbálják elhitetni a Főnökkel, hogy minden a legnagyobb rendben van, nehogy túlontúl felizgassák szegényt.

 

Mindenesetre mindaz, ami történik, meglehetősen egy irányba mutat.

 

Csalások, hazugságok és trükkök szálai szövik át az orbánizmust, és végül az összes szál a Fidesznél fut össze. A „március 15-e trükk” csak egy ezek közül, és a többihez képest jelentéktelennek nevezhető, elvégre azon felül, hogy újbóli bizonyítékát szolgáltatja a Hatalom kicsinyességének és képmutatásának, semmire sem jó. A lelkesebb ellenzékiek jobb esetben keresnek egy külvárosi helyszínt, rosszabb esetben meg tiszteletüket teszik a Vezér rendezvényén, aki így első kézből szembesülhet vele, milyen az, mikor jogtipró politikusok akarnak ünnepi beszédet mondani a „szabadságharcosok országában”.

 

 

Vannak azonban súlyosabb tünetei is az orbáni centrális erőtér paranoiás természetének.

 

Ennek egyik legfőbb vezérfonala a kritikus média elnémítása. A Klubrádió kinyírása, a köztévé, közrádió, és a hírcentrum hamisításai, torzításai, sumákságai. Mi is a Párt alapelve médiaügyben?

 

Amiről nem számolunk be, az nincs is!

 

Ehhez szigorúan tartják is magukat, és nem hajlandók tudomást venni arról, hogy a lakájmédia üzemeltetése kontraproduktívnak bizonyul a mai technikai viszonyok között. A folyamatos hamisításnak ugyanis folyamatos lebukás a vége, ami nem egyszerűen hiteltelenné, hanem egyenesen nevetségessé teszi a közmédiát, és működtetőit egyaránt. Mégsem látszik a változtatásnak a legkisebb szándéka sem. Ők ezt szeretnék látni, és láttatni. Valószínűleg már saját maguk is elhiszik, hogy az ország olyan, amilyennek ők a híradójukban lefestik.

 

Aztán ott a kormány melletti szimpátiatüntetések ügye. A hétvégére Békemenet névre elkeresztelt szimpátiatüntetést terveznek. Bár ez hivatalosan nem pártrendezvény – mégis a Fidesz teljes mértékű erkölcsi és anyagi támogatását élvezi. Míg az ellenzéki tüntetések vidéki demonstrálói saját pénzen, szervezetlenül érkeztek a rendezvényekre, addig a hírek szerint a fideszes önkormányzatok különbuszok tucatjait indítják el vidékről, sőt a külföldi magyarlakta területekről is. Ennek eredményeképp szimpatizánsaiknak sokkal nagyobb hányadát képesek összeterelni, mint a civil szervezetek, akik anyagi korlátaik miatt valószínűleg jóval szerényebb hatásfokon képesek a mozgósításra. Fideszéknél persze ez nem a magasabb mérvű hatékonyság, hanem a töretlen népszerűség bizonyítéka, de ez még mindig nem tölti el őket kellő biztonságérzettel, ezt bizonyítja a következő példa is, ami nyilvánvalóan az ön - és közámítás tipikus esete...

 

Mialatt minden valamire való közvélemény-kutató mérése azt bizonyítja, hogy a Fidesz-tábor gyakorlatilag töredékére csökkent a kormányzás kezdete óta, addig a deklaráltan kormánypártoknak bazseváló Nézőpont Intézet tegnap közzétett jelentése szerint „szinte ugyanannyi a Fidesz-szavazó, mint két éve”, valamint az ellenzéki pártok „háromszor annyi aktív szavazót veszítettek, mint a Fidesz-KDNP”.

 

A kutatás leírja: „míg a kormánypártok 2010 óta 146 ezer aktív szavazót vesztettek, az ellenzéki pártoknak összesen 465 ezer biztos támogatójuk fordított hátat. A Fidesz-KDNP-nek a 2010-es példátlan felhatalmazás mellett a négyéves kormányzati ciklusban a magas választói elvárásokkal is szembe kellett néznie, a legtöbb ügyet felőrölni próbáló, valódi kormányzati alternatívát kínálni képtelen ellenzék azonban továbbra sem képes csökkenteni a kormánypártokba vetett bizalmat.”

 

Érdekes számok ezek a többi, kevésbé kormányközeli intézet adatainak tükrében, ugye?

 

Ideje megállapítanunk, honfitársaim: vagy ők kattantak be végérvényesen Vezérestől, holdudvarostól, vagy mi vagyunk totálisan hülyének nézve.

 

Közpénzen tartott manipulátorok seregei próbálnak átverni minket hamisított adatokkal, legyen szó akár gazdasági mutatókról, akár a támogatottság mértékéről. Kormány által felügyelt média próbálja megetetni velünk, hogy fekete a fehér, és fehér az, ami fekete. Fidesz-közeli üzletemberek, és elkötelezett pártkatonák próbálják bizonyítani, hogy a háztól házig buszoztatott Fidesz-fanok többen vannak, mint azok, akik éppen a mostani helyzetük rosszabbodása folytán nem tehetik meg, hogy alkalmanként 6-8 ezer forintot kiadjanak, hogy ott lehessenek az Orbán elleni tüntetéseken. És most itt az újabb sunyi húzás: a március 15-i térfoglalás.

 

Hazudnak, csalnak, manipulálnak, demonstrálják az erejüket, kitúrják az ellenfelet a pesti terekről, számomra mindez már nem meglepő. Vagyunk az országban sok millióan, akik értik, és érzik a történelem szavát, és március 15-én igenis kint leszünk az utcán. Orbán nem fog tudni olyan messzire toloncolni bennünket, ahová el ne hallatszana a népe üvöltése. Majd megtanulja ő is hamarosan:


„Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://limoncs.blog.hu/api/trackback/id/tr843590016

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Március 15: nem hagy helyet az ellenzéknek a kormány 2012.01.19. 14:24:02

Gyakorlatilag az egész belvárost lefoglalta a kormány és a Fővárosi Önkormányzat a március 15-i ünnepségek idejére, így nem maradt hely az ellenzéki és civil rendezvényeknek. A kormány ráadásul már most két évre előre, 2014-ig elfoglalná az említett terül…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása